Sözleşme

Araç Kiralama Koşulları - Teslimat dikkat edilecek hususlar Teslim alma ve teslim etme: Daha hızlı bir hizmet alabilmek için araç teslim alma ve etme işlemini temsilcinizin size belirttiği lokasyonlardan yapınız. Teslimattan en az 2 saat önce bizi arayarak dönüşünüzü haber vermeniz gerekmektedir. Teslim formu: Aracınız size teslim edilirken yakıt ,kilometre ve araç ile ilgili tüm bilgiler sistem üzerine kayıt edilir ve araç teslim çıktısı tarafınıza sunulur.Aracınızı temsilcilerimizle kontrol etmenizi rica ederiz. Aksi halde oluşacak fikir ayrılıklarında. Arme Rent a Car sisteminde ki veriler esas alınacaktır.

Kiralama koşulları ilgili bilgiler - Kiralama süresi: En az 1 gün 'dür [ 24 saat]. Rezervasyonlar 59 dk. gecikme opsiyonludur , gecikme 60 dk. olduğu takdirde ise tam gün ücret alınır.

Km Sınırı/kiralama yaşı ve sürücü bilgisi: Kilometre sınırı, kiralama günlerine göre değişkenlik gösterebilir. 30gün ve üzeri kiralamalarda 3500km ile sınırlıdır. Kilometre sınırları aşıldığı takdirde, sınırı geçen km başına 5TL + KDV ücret talep edilir. Latin alfabeli ehliyet kullanmayan kullanıcılar( Rusya, Çin, Suriye vb.) kiralama da kendi ehliyetlerinin yanında geçerli uluslararası ehliyet ve pasaportlarını ( T.C. vatandaşı değilse] ibraz etmek durumundadır. Sürücünün yaşı ile ilgili araç grubunu kiralamak için belirtilen yaş sınırının altında kalması halinde, 'genç sürücü' hizmeti satın alarak her satın alma için +1 yaş ekleyerek araç kiralaması yapabilir. 

 Yakıt: Lütfen aracı teslim aldığınız yakıt seviyesi ile teslim ediniz. Alış yakıt seviyesi ile teslim yakıt seviyesi arasındaki farkı teslim anındaki yakıt fiyatlarına bağlı olarak servis ücreti de eklenerek kiralayandan talep edilecektir.

Tek yön teslimatı: Aracın teslim alınıp başka bir lokasyona iadesi durumunda Arme Ren a Car tarafından öngörülmüş olan tek yön ücreti uygulanacaktır.

Trafik Cezaları/OGS: Trafik cezaları kiracıya aittir. Arme Rent a Car tarafından ödenen trafik cezalarında 10 TL + KDV servis ücreti ayrı olarak tahsil edilir. Aracın trafikten alıkonulması halinde, bu süre kiralama süresine eklenir. Paralı otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan OGS servisi için kullanım ücreti ve ilaveten 10 TL + KDV kiralama servis bedeli kiralama ücretinden ayrı olarak tahsil edilir.

SIGORTA VE GUVENCELER Araçlarda , kasko değeri üzerinden %4 muafiyetli rent a car kaskosu bulunmakta olup, oluşacak herhangi bir hasar, kaza vs durumlarında alt tarafta bulunan güvence paketlerini satın alarak tam güvence sağlamış olursunuz.

Mini hasar sigortası : Aracın kaportasında oluşabilecek 5cm ve altındaki çizik, ezik, göçük maddi hasarları 500TL'ye kadar rapor bulunmaksızın beyanınızla karşılama hakkı tanımaktadır.

Orta hasar Sigortası : Aracın kaportasında oluşabilecek maddi hasarları 750 TL' ye kadar rapor bulunmaksızın beyanınızla karşılama hakkı tanımaktadır.

Süper Kasko: Aracın kaportasında oluşabilecek [çizik ,ezik, göçük maddi hasarları 2.500TL'ye kadar rapor bulunmaksızın beyanınızla karşılama hakkı tanımaktadır.

Lastik,cam,far Sigortası: Aracın, Lastik, Cam ve Far aksamlarında oluşacak hasarları 400TL'ye kadar rapor bulunmaksızın beyanınızla karşılama hakkı tanımaktadır.

Şahıs Sorumluluk Güvencesi(Başkalarına verilen Maddi/Manevi zararlar): Araçlar T.C Devleti'nin zorunlu kıldığı limitler dahilinde 3. şahıslara verilen zararlar için sigortalanmıştır. Ek sigortayı satın almanız T.C Devletinin limitleri olan 36.000 TL'lik limiti 1.000.000 TL e artırmanızı sağlar.

Süper Maximum Koruma: LCF(Lastik ,cam, far) 3. Şahıslara sorumluluk güvencesi ve süper kaskonun şartlarını bir araya toplayan güvence paketidir.

Genç Sürücü Paketi(+1 Yaş): Yaş grubu araç kiralamaya uygun değilse, yaşınıza ek olarak 1 yaş ekleyerek araç kiralamayabilme hakkı sağlamaktadır. Süper kasko ile birlikte alınması zorunludur.

ÖNEMLİ UYARILAR

- Alkollü araç kullanma sonucu oluşabilecek hasar ve kazalarda tüm güvenceler ve sigorta geçersiz kalacaktır.

- Sigorta genel şartlarında teminat dışı tutulan bütün haller ile, aracın, alkollü, uyuşturucu etkisi altında, yasal hız sınırları dışında ve hatalı kullanılması, kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması, kaza ve alkol raporlarının alınmaması ve 24 saat içinde aracın ve raporlarının Arme Rent a Car ofisine ulaştırılmaması halinde, kiracının hasar sorumluluğu devam eder.

-Kaza durumunda aracınızın yerini değiştirmeden en yakın polis veya jandarma merkezine başvurarak kaza ve alkol raporu almayı ihmal etmeyiniz. Aksi halde sigortalar geçersiz sayılacak ve kiracı tüm hasar bedelleri ve 3. şahıslara verilen maddi/manevi kayıplarla beraber sorumlu olacaktır.

- Aracın çalınması durumunda polis merkezi aranarak 'hırsızlık tespit tutanağı' alınmalıdır. Alınan raporla birlikte aracın anahtarı tarafımıza teslim edilmelidir.

- 0850 955 17 18 numaralı çağrı merkezimizden aracınızla alakalı arıza, hasar/kaza, rezervasyon güncelleme, sözleşme güncelleme gibi durumlarda 7/24 ulaşabilirsiniz.

- Firma gerekli gördüğü durumlarda önceden haber vermeksizin kiralama fiyat ve koşulları ile rezervasyonda belirtilen araç tipini değiştirme hakkını saklı tutar. KİRACI, işbu araç teslim formunun ekinde bulunan Motorlu Kara Nakil Araçları Kiralama Sözleşmesi Genel Koşulları  ve kira sözleşmesine uyup kabul ettiğini ve işbu araç teslim formunun kira sözleşmesi ve Genel Koşulların eki  ayrılmaz bir parçası olduğunu ve birlikte yorumlanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu araç teslim formu, aracın sözleşmede belirtilen şekilde ve çalışır vaziyette kiracı/kullanıcıya teslim edildiğini gösterir. KİRACI formda iadeye ilişkin yapılan tespitlerin doğruluğunu kabul eder. Günlük ve aylık kilometre limitleri yukarıda belirtilmiştir. Günlük limitlerin aşılması durumunda kilometre başına araç grubu bazında değişen km. aşımı  uygulanır .Sadece sözIeşmede belirtilen kişi/kişiler aracı kullanabilir. Aksi halde hiçbir güvence geçerli değildir. Ek sürücü ekletmek için şubeniz ile görüşünüz . ----Metinlerin yorumlanmasında çelişki olması durumunda Türkçe metin esas alınacaktır.